به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

پایگاه خبری خبریفا

اخبار لحظه ای ایران و جهان

ارسال خبر

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :

    مقررات تشکیل و ثبت شرکت­های سهامی

    سهام شرکت های سهامی

    طبق مواد ۱ و ۲ قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت، شرکت سهامی، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم ‌شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است.  و این‌ گونه شرکت‌ها، شرکت بازرگانی محسوب می‌شوند ولو این ‌که موضوع عملیات آن امور بازرگانی نباشد. شرکت­های سهامی به دو دسته تقسیم می‌شوند شرکت­های سهامی عام و شرکت­های سهامی خاص.

    در این فصل به مراحل تأسیس، مقررات و نحوه ثبت این دو نوع شرکت خواهیم پرداخت، نخست شرکت سهامی عام:

    تعریف شرکت سهامی عام

    طبق تعریفی که در ماده ۴ قانون تجارت از شرکت سهامی عام ارائه گردیده، شرکت سهامی عام، نوعی از شرکت‌های سهامی است که قسمتی از سرمایۀ آن از طریق فروش سهام به ‌غیر مؤسسان (مردم) تأمین شود. سهام شرکت‌های سهامی عام در بورس اوراق بهادار دادوستد می‌شود. در واقع عمده تفاوت شرکت سهامی عام با شرکت سهامی خاص در این است که در شرکت سهامی عام برخلاف شرکت سهامی خاص که تمام سرمایه آن‌ از طرف سهامداران تأمین می‌شود، قسمتی از سرمایه از طریق فروش سهام به مردم تأمین می‌شود.

    سازمان‌های بورس در بسیاری از کشورها معمولاً شرکت­هایی را می‌پذیرند که دارای سرمایه و اعتبار بسیار قوی باشند. مؤسسان این ‌گونه شرکت‌ها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین می‌کنند. در این نوع شرکت‌ها، صاحبان سهام می‌توانند سهام خود را در بورس فروخته و در واقع مالکیت خود را به دیگران منتقل کنند. در شرکت سهامی عام نقل ‌و انتقال سهام آسان است و منوط به رضایت سایر سهامداران نمی‌باشد.

     

    تعداد سهامداران در شرکت سهامی عام 

    تعداد شرکا در شرکت سهامی عام بسیار زیادتر از سایر انواع دیگر شرکت­های تجاری است، شرکت‌های سهامی عام معمولاً برای فعالیت‌های بزرگ اقتصادی و احداث صنایع سنگین مثل ذوب ‌آهن، خودروسازی و انجام امور مهم از قبیل تأسیس بانک‌ها، شرکت‌های بیمه، استخراج معادن بزرگ و تجارت با کشورهای خارجی و غیره که با سرمایه‌های فردی کوچک امکان‌پذیر نمی‌باشد تشکیل می‌شوند، اکثر شرکت‌های بزرگ دولتی نیز در ایران در قالب شرکت‌های سهامی عام فعالیت می‌کنند.

    مقاله ارکان اداره شرکت­ های سهامی پیشنهاد می شود مطالعه فرمایید.

    شرایط لازم برای تأسیس و ثبت شرکت سهامی عام

    الف) طبق ماده ۵ ل. ا. قانون تجارت در موقع تأسیس، سرمایه شرکت‌های سهامی عام از پنج میلیون ریال نباید کمتر باشد. در صورتی ‌که سرمایه شرکت، بعد از تأسیس به هر علت از حداقل مذکور در این ماده کمتر شود باید ظرف یکسال نسبت ‌به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر اقدام به عمل آید یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکت­های مذکور در قانون تجارت تغییر شکل یابد وگرنه هر ذی‌نفع می‌تواند انحلال آن را از دیدگاه صلاحیت‌دار درخواست کند.

    هرگاه قبل از صدور رأی قطعی، موجب درخواست انحلال، منتفی گردد دادگاه رسیدگی را موقوف خواهد نمود.

    ب) طبق ماده ۶ ل. ا. قانون تجارت، برای تأسیس شرکت­های سهامی عام، مؤسسین باید اقلاً بیست درصد سرمایه شرکت را خود تعهد کرده و لااقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تأسیس، نزد یکی از بانک‌ها سپرده، اظهارنامه‌ای به ضمیمه طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره ‌نویسی سهام که به امضای کلیه مؤسسین رسیده باشد در تهران به اداره ثبت شرکت‌ها و در شهرستان‌ها به دایره ثبت شرکت‌ها و در نقاطی که دایره ثبت شرکت‌ها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاک محل تسلیم و رسید دریافت کنند.

    مقاله جامع  راهنمای جامع و شرایط ثبت شرکت های تجاری پیشنهاد می شود که مطالعه فرمایید.

    سهام تعهد شده در شرکت های سهامی

    هرگاه قسمتی از تعهد مؤسسین به ‌صورت غیر نقدی باشد. باید عین آن یا مدارک مالکیت آن را در همان بانکی که برای پرداخت مبلغ نقدی حساب باز شده ‌است تودیع و گواهی بانک را به ضمیمه اظهارنامه و ضمایم آن به مرجع ثبت شرکت‌ها تسلیم نمایند.

     در شرکت­های سهامی عام تعداد شرکا نباید از پنج نفر کمتر باشد.

    جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان به شماره 09189414281  تماس حاصل فرمایید.

    محمدرضا توکلی
    دوشنبه 30 آبان 1401 - 12:52
    بازدید : 151

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 23
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه